Luomu

Mamman JyvänappiMamman Jyvänappi 250 g

Halkaistu Luomusiemenleipä


Helene Leivon salaisuus

 

Helene Leivo oli värikäs voimanainen. Mammaksi häntä kutsuttiin.  

Helenellä oli omanlaisiaan viisauksia: "Nainen on niska, joka sitä miehen päätä kääntää".

 


Taannoin paljastui salaisuus. Löysimme arkistoistamme Mamman reseptejä 1970-luvulta. Hänellä oli ajatus alkuperäisestä leivästä, joka leivottaisiin tuulenpuhtaista jauhoista. Resepteihin oli kirjoitettu tiukalla käsialalla "TERVE LEIPÄ". 

 


Mitä Mamma tällä tarkoitti? Leipää, joka on tässä pussissa.

 

Meillä on ilo tuoda Sinun pöytääsi Helenen idea: alkuperäinen leipä. Se on maukas, reipas ja se on luomua.

Mamman KauranappiMamman Kauranappi 250 g

luomuleipä, JOKA SAA MAKUNSA TÄYSJYVÄKAURASTA

Luomuleipä ei ole yhtä uusia asia, kuin voisi kuvitella. Helene Leivon kutsumanimen mukaan nimetyt Mamman kauranapit on tehty hänen alkuperäisten reseptien mukaisesti, joiden ytimessä ovat puhtaat raaka-aineet. Reseptien perusajatus on antanut pohjan myös nykyaikaiselle Leivon Leipomon luomuleivälle, joten voidaan hyvin ajatella, että Helene Leivo on ollut aikaansa edellä.

 

Halkaistu täysjyväkauraleipä on täyttä luomua, jonka mausta ei ole tingitty. Runsaskuituinen ja lisäaineeton luomuleipä on maukas valinta ruokapöytään ja välipalaksi. Tunnistat Mamman luomuleipätuotteet helposti niiden vihreänsävyisestä pakkauksesta.

Mamman taittosämpyläMamman taittosämpylä 360 g

Mamman taittosämpylä on täyttä luomua

 

Pehmeän viljaisalle luomusämpylälle makua antavat erilaiset siemenet sekä täysjyvävehnärouhe  ja mallas. Suomalaiseen makuun erinomaisesti sopivat taittosämpylät ovat parhaimmillaan raikkaiden luomutäytteiden kanssa.


Leipä on leivottu Suomessa kotimaisista raaka-aineista siltä osin kun niitä saatavilla. Luomu pellavan-, auringonkukan- ja kurpitsansiementen alkuperä vaihtelee. Siemeniä toimitetaan sekä EU:sta että EU:n ulkopuolelta. Pääosin suomalaisista raaka-aineista valmistettu luomutuote joudutaan merkitsemään  ”Tuotettu EU:n ulkopuolella”, koska yli 2 % käytetyistä maatalousperäisistä raaka-aineista tulee muualta.”

 

Biohajoava pussi