Uutisarkisto
Arinan pussi uudistui!
HKScan Leivon Leipomon kumppaniksi kehittämään Boltsi-tuoteperhettä
Morocco! Boltsin uusi maku
16.10.2020
Arinan pussi uudistui!
Pussi on uusi, mutta makuun ei koskettu. Samalla vaihtui nimikin!
Arina paistuu suomalaisella vuolukivellä 350 asteessa ja sitä ennen se on huolella huilannut. Arinaa leivotaan koko päivä.
Uutuus Leivon Arina rukiinen
Runsaskuituinen rukiinen versio Arinasta on valmiiksi viipaloitu.
20.5.2020
HKScan Leivon Leipomon kumppaniksi kehittämään Boltsi-tuoteperhettä
Leivon Leipomo Oy ja HKScan Oyj perustavat yhteisyrityksen, joka kehittää Boltsi-tuoteperhettä ja edistää sen kasvua. Boltsi kaura-siemenpyörykät ovat Leivon Leipomon innovaatio.
Leivon Leipomo voitti Suomalainen Menestysresepti -innovaatiokilpailun vuonna 2019. Voiton myötä Boltsi-tuotteiden myynti kasvoi nopeasti, ja nykyään Boltsi-tuotteilla on vakiintunut asema Suomen vähittäiskaupassa. Kasvipohjaiseen Boltsi kaura-siemenpyöryköiden tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä kolme eri makuvaihtoehtoa.
”Olemme erittäin tyytyväisiä Boltsi-tuoteperheen kehitykseen sekä siihen, että kuluttajat ovat ottaneet Boltsi-tuotteet omikseen. Leivon Leipomon resurssit kehittää Boltsia edelleen ovat kuitenkin rajalliset, ja olemme etsineet meille sopivaa yhteistyökumppania. HKScan on meille erinomainen yhteistyökumppani, sillä yhtiöllä on laaja kaupallinen verkosto Suomessa ja muilla kotimarkkinoillaan Itämeren alueella. Jatkamme yhdessä Boltsin kehittämistä ja kasvua”, sanoo Leivon Leipomo Oy:n toimitusjohtaja Harri Jaakkola.
”Olen erittäin tyytyväinen alkavasta yhteistyöstä ja siitä, että HKScan voi olla tukemassa perinteikästä Leivon Leipomoa ja Boltsi-tuoteperheen kasvua. HKScanin strateginen tavoite on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi ja kumppanuuksien kautta tapahtuva kasvu on tärkeä keino uudistua, kasvaa ja edetä tavoitteidemme mukaisesti. Uskomme vahvasti Boltsi -tuoteperheen mahdollisuuksiin kehittyä ja kasvaa edelleen”, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä.
Leivon Leipomo omistaa yhteisyrityksestä, Boltsi Oy:stä, 51 prosenttia ja HKScan 49 prosenttia. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola. Tuotteet valmistetaan jatkossakin Suomessa, pääsääntöisesti HKScanin tuotantolaitoksilla. Tuotekehitystyötä tehdään yhteistyössä hyödyntäen Leivon Leipomon ja HKScanin tuotekehitysresursseja.
Leivon Leipomo on perustettu 1913 ja se on Tampereen vanhin yhden perheen omistuksessa säilynyt leipomo. Tietotaito ja leipomisen salat ovat kulkeneet isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle jo neljässä sukupolvessa. Yhtiön palveluksessa on noin 100 työntekijää.
HKScan vastaa yli sadan vuoden kokemuksella kuluttajien ja asiakkaiden tarpeisiin valmistaen maistuvaa, terveellistä ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. Yhtiön kotimarkkinoita ovat Suomi, Ruotsi, Tanska ja Baltia. Yhtiön palveluksessa on lähes 7 000 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2019 oli 1,7 miljardia euroa. HKScanin strateginen tavoite on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi.
31.1.2020
Boltsin uusi maku on veikeä Morocco
Suosioon pongahtanut kaura-siemenpyörykkä Boltsi tuo kauppoihin helmikuussa uuden,
itämaisen maun. Uusi Boltsi Morocco läpäisi tiukan seulan, sillä toisen uutuutensa Leivon
Leipomo hyllytti tiukan periaatteensa nojalla.
Leivon Leipomon uusi Boltsi Morocco tuo pyöryköihin virkistävää vaihtelua: maku on veikeän
mausteinen muttei polttavan tulinen. Koukuttavuuden salaisuus on Marokon makumaailman
legendaarinen ras el hanout -mausteseos.
”Jotain tuttua, jotain uutta. Kun Boltsi on tuttu, niin johan suomalaisen kelpaa testata
pohjoisafrikkalaista makumaailmaa. Säpäkkä se on, kun mukana on kurkumaa ja inkivääriä”, Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola kuvaa.
Riittääkö Boltsi Moroccoa jo helmikuussa kaikille, Harri Jaakkola?
”Haipakkaa pitää, kun täysillä painetaan. Kun Boltsi tuli markkinoille, niin kyllähän siinä kaupan
hyllyt ryysti tyhjää. Nyt tiedetään olla hereillä”, Harri Jaakkola lupaa.
Periaatteen Boltsi – aina lisäaineeton
Niin lihansyöjille kuin vegaaneille maistuva Boltsi on lisäaineeton, toisin kuin monet muut
valmisruoat.
”Lihapyöryköissä voi olla neljäkin E-koodia. Boltsin lisäaineettomuus on meille ihan keskeinen
juttu. Oli tipalla, ettemme julkistaneet toistakin Boltsi-uutuutta. Kaikki oli valmiina, mutta
reseptissä oli yksi lisäaine. Katsottiin peiliin ja pistettiin takaisin tuotekehitykseen”, Harri Jaakkola
sanoo.
Boltsi Moroccon faktat
- Lisäaineeton, laktoositon, runsaskuituinen, soijaton ja vegaaninen pyörykkä
- Sisältää auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä, kauraa ja ras el hanout -
mausteseosta - Helppo lämmittää aterialle; sopii myös kylmänä naposteltavaksi
Lisätiedot
Harri Jaakkola, toimitusjohtaja, Leivon Leipomo Oy
0500 734 052, harri.jaakkola@leivonleipomo.fi
Boltsien saatavuus päivittäistavarakaupoissa
Tiedote: Voitimme Suomalaisen menestysresepti kilpailun!
Mikä on Boltsi?
28.10.2019
Boltsien saatavuus päivittäistavarakaupoissa
Boltsin tuotantoa on saatu kasvatettua. Myyntiverkostomme on nyt laajentunut kaikkiin S- ja K-ryhmän kauppoihin.
11.8.2019
Ruokainnovaatioiden voittajaksi kruunattiin vahingossa syntynyt pyörykkä
Kuin lihapulla, mutta kaurasta ja siemenistä. Leivon Leipomon uutuuspyörykkä Boltsi voitti Suomalainen Menestysresepti -innovaatiokilpailun. Hittituote sai alkunsa, kun yli satavuotias leipomo yritti kehittää uusia siemensämpylöitä.
Tamperelaisessa Leivon Leipomossa oli päätetty kokeilla sämpylöiden leipomista suositun, runsaasti siemeniä sisältävän Jyväjemmari-kuivaleivän idealla. Yllätys oli melkoinen, kun tuhti taikina putkahteli koneista ulos pieninä palleroina.
”Pakkohan niille oli nauraa. Eivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan lihapullilta”, Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoo.
Maussa ja rakenteessa oli kuitenkin jotain niin ainutlaatuista, että pallerot otettiin tuotekehittelyyn. Syntyi uudenlainen valmisruoka: lihapullan veroinen kaura-siemenpyörykkä Boltsi.
”Ruoan JVG”
Kuluttajille Boltsi tuli tutuksi Suomalainen Menestysresepti -tv-sarjasta, jossa kuusi ruokainnovaatiota kilpaili matkallaan ideasta menestystuotteeksi. Sunnuntain finaalijaksossa tuomaristo julisti voittajaksi Leivon Leipomon Boltsin.
”Boltsi on kuin ruoan JVG, särmikäs ja kiinnostava. Boltsi on hieno esimerkki siitä, mitä saadaan aikaiseksi, kun yhdistetään voimia ja osaamista ruokaketjun eri ammattilaisilta tuotekehityksestä markkinointiin”, toteaa kilpailun tuomari ja tv-sarjan juontaja Jyrki Sukula.
Sekasyöjille ja vegaaneille
Boltsi osuu ajan henkeen tarjoamalla kiinnostavan vaihtoehdon lihapyöryköille. Sekasyöjiä Boltsissa puhuttelevat herkullisen lihapullamainen maku, siementen tuoma sopivan ”purtava” suutuntuma ja lisäaineettomuus. Vegaanit arvostavat myös Boltsin soijattomuutta.
Leivon Leipomolla kilpailun voitto on otettu riemulla vastaan.
”Teemme vuosittain noin sata uutuutta, ja alle kymmenen niistä pääsee kauppoihin. Minkään muun tuotteen eteen emme ole tehneet näin valtavasti töitä, ja on todella hienoa saada Boltsi nyt pyörykkähyllyihin koko Suomen maisteltavaksi”, Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola iloitsee.
Boltsin faktat
- Laktoositon, lisäaineeton, runsaskuituinen, soijaton ja vegaaninen pyörykkä
- Sisältää auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä sekä kauraa
- Kaksi makua: Boltsi Original ja Boltsi Chili-tomaatti
- Helppo lämmittää aterialle; sopii myös kylmänä naposteltavaksi
Leivon Leipomo Oy
Leivon Leipomo Oy on Tampereen vanhin yksityinen leipomoalan yritys. Sen perusti vuonna 1913 leipuripariskunta August ja Fanny Leivo. Leipomo on säilynyt saman perheen omistuksessa, ja nykyinen toimitusjohtaja Harri Jaakkola on neljännen polven leivolainen. Leivon Leipomo työllistää noin sata henkilöä. Tämänhetkiset pisimmät työurat ulottuvat viidelle vuosikymmenelle. Leivon Leipomon suosituimpia tuotteita ovat Arinarievä, Jyväjemmari ja ProTerve siemenleipä.
Leivon Leipomon Anssi Räntilä (vas.) ja kilpailun tuomari Jyrki Sukula. Kuva: Aitomedia
30.7.2019
Mikä on Boltsi?
Mikä moka! Meidän piti kehittää vehnättömästä siemenseostaikinasta sämpylöitä. No, leipomon värkeistä putkahteli ulos ihan hävyttömän pieniä palleroita. Tuotekehityspalaverissa ei meinattu tuolilla pysyä, kun naurettiin.
Sitten maistettiin. Aika jännä maku. Ja mukava rakenne – kiitos siementen ja kauran. Päätettiin panna tuotekehittely jylläämään ja ilmoitettiin palleroinen Suomalainen menestysresepti -kilpailuun.
Nyt se pallero on tv-sarjasta tuttu ruokainnovaatio: kaura-siemenpyörykkä Boltsi. Lisäaineeton, laktoositon ja täysin kasviperäinen. Enempää ei kerrota, sillä uutuus on tulossa S-ryhmän kauppoihin vasta kun kilpailun voittaja paljastetaan 11.8.
Suomalainen menestysresepti -sarja tulee sunnuntaisin klo 20 (TV5 ja Dplay). Saa kannustaa!
Katso Suomalainen menestysresepti -sarjaa tästä