Terveellistä kauraaPELLOLTA PASTAAN

Kattilassa porisee suomalainen sataprosenttinen kaurapasta. Sen viljasta 100 % on täysjyväkauraa.
Katso reseptit!

Runsaasti kuitua

Runsaasti proteiinia

Vehnätön

Suomen kartta
Kaurakasmockup

Kaurakas putkipasta 350 g

Keitä RUNSAASSA vedessä 6–7 min. Oikea suhde on 1,5 l vettä + 100 g pastaa (3 dl). Varo keittämästä ylikypsäksi, sillä kaurapasta on parasta napakkana.

Ainekset: Suomalainen täysjyväKAURA, vesi, omena- ja kasvikuidut. Pastan viljasta 100 % on kauraa.

Kaura ei ole gluteenitonta kauraa. Tulevaisuudessa, kun gluteenittoman kauran saatavuus voidaan varmistaa, pyrimme muuttamaan tuotteen gluteenittomaksi.

Ravintosisältö100 g
Energia 1556 kJ / 372 kcal
Rasva 6,8 g
   josta tyydyttynyttä 1,7 g
Hiilihydraatit 53 g
   josta sokereita 2,0 g
Ravintokuitu 11 g
Proteiini 18 g
Suola 0 g
Saatavana S-ryhmän kaupoista

Saatavana
S-ryhmän kaupoista: Prisma, S-market

suomalainen menestysresepti 2021

Tuttu Suomalainen
Menestysresepti -kilpailusta

Kaurapellolta pastaksi 70 kilometrissä

Ikoni

Kiikoisten kauralaaksossa kasvaa uudenlainen kaura, jossa on enemmän proteiinia.

Ikoni

Kauranjyvät kuivataan Kiikoisissa Kasken tilalla.

Ikoni

Lähimylly jauhaa jyvät Kokemäellä.

Ikoni

Täysjyväinen kaurapasta valmistetaan Eurassa.

Kuva

Kauranviljelijä Markku Välimäki (toinen oik.) ja kolme ylpeää kauratutkijaa. Veli Hietaniemi, Olavi Myllymäki ja Ilkka Lehtomäki antoivat viisaat neuvot, joilla syntyi 100 % kaurapasta.

Kuva

Kaurakas-pastan kehitti yli satavuotias Leivon Leipomo. Vehnättömän kaurapastan kehittäminen vaati 671 testiä, ennen kuin Anssi Räntilä ja kumppanit olivat tyytyväisiä.