Kotitekoiset hampurilaiset
Leipävanukas vaahtokarkki sydämellä
1.10.2017
Ota jauheliha lämpimään 30 minuuttia ennen hampurilaispihvien valmistuksen alkua. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla kulhossa. Lisää öljy, korppujauhot ja kananmuna lihan sekaan ja sekoita. Kun mausteet, öljy, kananmuna ja korppujauho ovat tasaisesti sekoittunut jauhelihaan voit alkaa tekemään pihvejä. Riippuen pihvien koosta jaa jauheliha niin moneen osaan kun haluat pihvejä. Tällä kertaa tehdään 4 noin 100g kokoista pihviä. Pyörittele jauheliha ensin palloksi kädessä ja sen jälkeen muotoile siitä pihvi. Paista pihvit grillissä tai pannulla ja lisää cheddarjuusto päälle juuri ennen kuin otat pihvit pois paistumasta. Näin juusto sulaa pihvien päälle.
Halkaise sämpylät ja paahda leivänpaahtimessa tai grillaa. Kokoa hampurilaisesi mieleisellä tavalla ja nauti.
10.2.2017
Vatkaa kananmunat ja maito kulhossa sekaisin. Laita puolet leivästä voideltuun uunivuokaan. Kostuta leipäkuutiot múnamaidolla ( käytä puolet) Laita loput leipäkuutiot munamaidon joukkoon kostumaan. Lisää vaahtokarkit leipäkerroksen päälle tasaisesti uunivuokaan. Lisää loput leipäkuutiot vaahtokarkkien päälle. Jos munamaitoa jäi, kaada loput vuokaan. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 180 asteessa noin 30 min.
Tarjoa hieman jäähtyneenä esim. Marlin mustikkakastikkeen kera.
Resepti on reseptikilpailun voittajan Annen tekemä.