Reseptejä


Mitä yhteistä on välipalalla, lounaalla, päivällisellä ja jälkiruualla?

Luova kokki voi valmistaa jokaiselle aterialle jotakin leivästä.  Katso vinkkejä sivultamme!

X

10.2.2017

Leipävanukas vaahtokarkki sydämellä 6:lle

 

Ainekset

 

  •     300g Leivon Leipomon Aittaleipää kuutioituna
  •     1 pussi (150g) vaahtokarkkeja (classic rocky mountain)
  •     2 kananmunaa
  •     3 dl maitoa
  •     0,5 dl mantelilastuja
  •     rasvaa vuoan voiteluun

 

Valmistus

 

Vatkaa kananmunat ja maito kulhossa sekaisin. Laita puolet leivästä voideltuun uunivuokaan. Kostuta leipäkuutiot múnamaidolla ( käytä puolet) Laita loput leipäkuutiot munamaidon joukkoon kostumaan. Lisää vaahtokarkit leipäkerroksen päälle tasaisesti uunivuokaan. Lisää loput leipäkuutiot vaahtokarkkien päälle. Jos munamaitoa jäi, kaada loput vuokaan. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 180 asteessa noin 30 min. 

 

Tarjoa hieman jäähtyneenä esim. Marlin mustikkakastikkeen kera.

 

Resepti on reseptikilpailun voittajan Annen tekemä.

 

 

 

 

 

 

  • Share on LinkedIn
  • Share on Twitter
  • Share on Google+
  • Leivon leipomo Facebookissa