Rapsakat ahvenet

 

Ainekset

 4 – 6 kpl 250 – 400 gramman painoista ahventa
 Pikku puntti hienonnettua tilliä, sipulia tai ruohosipulia ja persiljaa hakattuna ja sekoitettuna.
 Margariinia tai voita
 Maustekorppujauhoja
 2 dl kermaa
 Suolaa ja paprikaa

 

Valmistusohjeet

Perkaa ja nylje ensin kalat. Mausta ahvenet suolalla ja paprikalla.Täytä ahvenet hienonnetuilla maustevihanneksilla ja lopuksi paneeraa kalat korppujauhossa. Paista ahvenet hiljaisella tulella voissa molemmilta puolilta kauniin värisiksi. Kaada kerma (voi olla kermaviiliäkin tai vaikka smetanaa) kalojen päälle ja kiehauta pikaisesti 3-4 minuuttia. Ripottele lopuksi kalojen päälle vihannessekoite. Tarjoile perunoiden tai riisin kera.