Tänäkin aamuna maankuulu Leivon Ruisleipä leivottiin taikinajuurella. Samalla juurella, jolla nuoripari Fanny ja August Leivo leipoivat sata vuotta sitten.

 

Leipää paistoi yksi uuni ja sitä vietiin myyntiin hevosen kyydissä eri puolille Tamperetta. Nykyisin Leivon kymmeniä erilaisia leipiä ja makeita leivonnaisia myydään monella Suomen seudulla. Uuneja on nyt liuta ja hevoskyyti on historiaa, mutta tärkeimmät perinteet ja arvot ovat säilyneet:

 

Leivon Leipomo - tunteella leivottu

 

Uutisarkisto


Lisää uutisia

TIETOA LEIPOMOSTA

Leivon Leipomo on perheyritys

       

Perinteikäs perheleipomo

 
Leivon Leipomo on perustettu 1913 ja on Tampereen vanhin yhden perheen omistuksessa säilynyt leipomo. Tietotaito ja leipomisen salat ovat kulkeneet isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle jo neljässä sukupolvessa. Leipomo sijaitsee edelleen samalla paikalla mihin se yli 100 vuotta sitten rakennettiin ja siitä muistuttaa leipomon Leivonpesä –kahvilassa hirret alkuperäisestä leipomorakennuksesta.
 
 
Leipomon arkeen kuuluu olennaisesti käsityö

   

Leipomollamme vaalitaan käsityötä

 

Käsityö on edelleen isossa osassa leipomon arkea ja valtaosa tuotteista vaatii myös ammattitaitoisen leipurin kädenjälkeä, joka näkyy myös monen tuotteen rustiikissa ulkonäössä.

 

Leipomon 100 vuotiaan historian mukana kulkeneet perinteet ja toimintatavat ovat yhä mukana päivittäisessä leipomotyössä. Pitkät perinteet välittyvät uusille leipureille, varmistaen tuttujen makujen ja tuotteiden säilymisen valikoimissamme vuodesta toiseen.

 

 

Nykyaikainen teknologia edistää leipomon toimintaa

       

Teknologia tehostaa leipomotoimintaa

 
Nykyaikaisella teknologialla varustettu leipomomme mahdollistaa korkean laadun ja vaativan täsmällisyyden tuotteiden valmistamisessa ja varastoimisessa siihen pisteeseen saakka kunnes tuotteet lähtevät kauppoihin.
 
 
Sertifioitu leipomo

 

Sertifiointi on laadun merkki

 

Leivon Leipomolla on kansainvälinen FSSC 22 000 sertifikaatti mikä takaa optimaalisen laadun ja puhtaan työympäristön tuotteiden valmistamisessa. Raaka-aineiden ja tuote-erien seuranta pitää huolen, että olemme ajan tasalla kaikesta mitä tuotteeseen ja valmistusprosessiin tulee.

 

 

Oiva-raportti

Oiva-raportti on elintarvikevalvonnan tarkastustietojen julkistamisjärjestelmä, jota koordinoi Ruokavirasto. Se kertoo kuluttajalle tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista, kuten yrityksen hygieenisestä tasosta ja tuotteiden turvallisuudesta.

Oiva-raportti

Leivon leipomo työllistää

       

Suuri työnantaja

 
Leivon Leipomo työllistää noin 100 henkilöä ja tämänhetkiset pisimmät työntekijöiden työurat ulottuvat viidelle vuosikymmenelle. Pitkäaikaisimmat työntekijämme ovat nähneet monia käänteitä ja leipomisen trendejä, huolehtien vuodesta toiseen ammattitaitonsa ajantasaisuudesta.