4 isoa sämpylää
8 pientä herkkusientä tai 4 portobello-herkkusientä
4 pekoniviipaletta
1 tl mantelipestoa
1 iso nippu tuoretta basilikaa
1 rkl jauhettua mantelia
2 rkl parmesan-juustoa
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
(suolaa)
1 dl rypsiöljyä
Sekoita tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa basilika ja muut aineet paitsi öljy.
Lisää öljy ohuena nauhana.
Mantelipesto maistuu hyvältä muidenkin leipien päällä.
Leikkaa sämpylöihin lakki laskiaispullien tapaan ja koverra alaosaan sen suuruinen kolo, että sienet mahtuvat grillauksen jälkeen siihen. Sisuksen voit mutustella ensi nälkääsi odotellessasi sämpyläkääröjen valmistumista.
Kiedo pekoni sienten ympärille ja grillaa. Paketti on valmis, kun pekoni on paistunut rapeaksi. Varo, ettei pekonista valuva rasva syty palamaan.
Grillaa myös sämpylöiden molemmat puolet. Huomaa, että ohuet kannet palavat helposti.
Sipaise sämpyläkolojen pohjalle pestoa ja siirrä päälle grillatut sienet. Peitä kannella.