Kana-kaurapastasalaatti

Kana-kaurapastasalaatti

2 annosta, 20 minuuttia

100 g Kaurakas-putkipastaa
1 rs kirsikkatomaatteja
½ kurkku
2 porkkanaa
75 g varsiparsakaalia (1/2 pkt)
200 g broilerin rintafileetä (tai kypsää fileetä)
rypsiöljyä paistamiseen
mustapippuria
suolaa

Marinoidut punasipulit
1 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
mustapippuria myllystä
½ dl rypsiöljyä

Sitruuna-hunajakastike
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl omenaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Tee ensin marinoidut punasipulit sekä sitruuna-hunajakastike:
* Kuori ja viipaloi sipulit. Kiehauta pannulla punaviinietikka, hunaja ja pippuri; sekoittele joukkoon sipulit. Ota pannu liedeltä, sekoita joukkoon öljy ja jätä jäähtymään.
* Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään ja jätä odottamaan.

Keitä kaurapastaa suolalla maustetussa vedessä 6–7 minuuttia (varo keittämästä ylikypsäksi). 
Puolita kirsikkatomaatit. Höylää kurkku ja porkkana pitkiksi, ohuiksi suikaleiksi.

Paista parsakaaleja pannulla öljyssä muutama minuutti, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista broilerinfilee pakkauksen ohjeen mukaan (tai lämmitä kypsä filee). Mausta broileri makusi mukaan ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi.

Kokoa ainekset kulhoon ja tarjoa kastikkeen kera.

« Takaisin